2012. július 2., hétfő

Gyümölcs befőtt cukor és tartósítószer nélkül

Semmi cukor, semmit tartósítószer, semmi víz, semmi kavargatás. Igazi, teljes gyümölcsíz, nincs kiázott aroma, cukros lé, nagyon finom!


 - Hozzávalók -
- gyümölcs
- tiszta, csavaros tetejű üvegek
- kukta

- Elkészítése -
Mosuk meg a gyümölcsöt, daraboljuk ha kell, szorosan tegyük bele a tiszta üvegbe.
Az üvegeket tegyük a kuktába, öntsük fel a max. jelzésig vízzel, zárjuk rá a tetejét, gyújtsunk alá, majd csökkentsük minimumra a lángot, és 15 perc után zárjuk el alatta a gázt.
Ha már nyitható, mehet a száraz dunsztba. És kész!

 - Tippek -
Az üvegeket el lehet fektetni a kuktában, de a bébiételes üvegeket egymásra is lehet tornyozni. A lényeg, hogy max jelzésnél magasabban ne álljon víz, és a legfelső üveget 3/4 részéig lepje el.
Ha nem csak 1 adagot főzünk vagy kicsi a kukta és folyamatosan cserélgetni kell az üvegeket, akkor 20 percig főzzük, ereszük ki a gőzt, tegyük dunsztba, és jöhet a következő adag.
Miután kiszedtük, pár percre fejre állítjuk. Ha véletlenül nem zár jól a kupak, rögtön kiderül, így tesztelni is lehet.
A képen látszik, hogy a csordultig pakolt cseresznyebefőtt kb. a 4/5 részéig esett össze, és félig lett gyömölcslével. De nem repedt ki, nem püffedt fel.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése